Omgeving

Olsberg – midden in het vakantieland

Actief zijn, buiten zijn en gezond leven, dat is in de regio rondom Olsberg perfect mogelijk. De natuur levert ideale coulissen om te wandelen en te fietsen, maar ook voor wintersport.

Het Hoch Sauerland met zijn glooiende landschap behoort tot de meest geliefde Duitse vakantiebestemmingen. Deze vakantieregio overtuigt haar gasten met ongerepte natuur, een goed activiteiten aanbod, vriendelijkheid, tradities, smakelijk eten en lekker bier. Men biedt voor de vakantieganger een ongelofelijke hoeveelheid aan mogelijkheden.

Prima fiets- en wandelpaden, pretparken en talrijke bezienswaardigheden zoals kastelen, grotten, mijnbouw, musea en brouwerijen vormen een afwisselend vakantieprogramma. Zowel in de zomer als in de winter. Stuwdammen met rustige stranden, maar ook skigebieden zijn dichtbij. Door de centrale ligging is Olsberg een ideaal vertrekpunt voor veel activiteiten. Vanaf Olsberg zijn bijvoorbeeld de plaatsen Willingen, Winterberg, Brilon, Medebach, Soest, Meschede, Paderborn en Schmallenberg goed te bereiken.

Nog meer interessante uitstapjes in de regio: http://www.olsberg.de/_toerisme