Olsberg

Olsberg en zijn dorpen. Hier zit u goed!

Hoch Sauerland: meer dan 50 bergen verrijzen rondom deze vakantieplaats midden in Duitsland en vormen een adembenemend mooi panorama. Olsberg bestaat uit elf dorpen en vormen een eenheid tussen de natuurparken “Arnsberger Wald” en “Diemelsee”.

Zwart-witte vakwerkhuizen, historische kastelen, bossen, weilanden, rivieren, rotsen die zich tot een natuurschouwspel samenvoegen en naar gelang het jaargetijde in briljantgroen of stralend wit verschijnen. Zo afwisselend als de natuur, zo zijn ook de mogelijkheden. Rust en stilte tijdens het wandelen, sportief met de mountainbike of avontuurlijk met de familie.

Bekijk hier de stadsplattegrond van Olsberg.

Olsberg
Het moderne stadje nodigt u uit voor een verblijf: winkelen in kleine fraaie winkels of in vijf supermarkten, van Sauerlandse specialiteiten genieten in restaurants en Gaststuben of lekker ontspannen in het Kneipp-kuuroord Aqua Olsberg.

Meer informatie: http://www.olsberg.de/_toerisme/index.php

Bigge
Schilderachtige vakwerkhuizen, Schloss Schellenstein en de kerk St. Martin. Geniet en wandel aan de natuurlijke oevers van het riviertje de Ruhr.

Meer informatie: www.bigge-online.de

Antfeld
In het beschermde dal ten noorden van Olsberg ligt Antfeld, temidden van het natuurpark “Antfelder Wald”. Hierbij een trots kasteel in een fraai leisteendorp.

Meer informatie: www.antfeld.com

Assinghausen
Een Rozendorp – een predikaat waarmee Assinghausen terecht mag pronken. Eeuwenoude vakwerkhuizen, de historische Zehntspeicher (voorraadschuur) en de in het dorp overal aanwezige rozenpracht geven een bijzondere en pittoreske uitstraling.

Meer informatie: www.assinghausen-live.de

Bruchhausen
Eén van de mooiste dorpen van Europa. Het dorp met zijn idyllische waterkasteel ligt aan de voet van de kolossale Bruchhauser Steine (rotsen). Bij wandelaars van het Rothaarsteigpad geldt Bruchhausen als een van de mooiste routes.

Meer informatie: http://www.europagolddorf-bruchhausen.de

Brunskappel
Als u van dorpsidylle droomt, dan is Brunskappel een must. De hoge bergruggen en de eeuwenoude vakwerkhuizen omarmen de meer dan 1000 jaar oude dorpskerk.

Meer informatie: www.brunskappel.de

Elleringhausen
Familiaire hotels met Sauerlandse keuken. Vakwerkhuizen voor imposante bergcoulissen, smalle steegjes en de prachtige St. Laurentius-kerk onderstrepen de charme van dit dorp.

Meer informatie: www.elleringhausen.de

Elpe und Heinrichsdorf
Heinrichsdorf en Elpe zijn ideale uitvalspunten voor wandelingen. Uitkijkpunten op steile berghellingen zorgen voor schitterende vergezichten. Laat u betoveren door de uitgestrekte bossen ver weg van de drukke toeristencentra.

Meer informatie: www.der-elper.de

Gevelinghausen
Deze plaats is een beginpunt voor avontuurlijke huifkartochten door de bossen van Olsberg. Vanaf de top van de Ohlenberg (729 m) geniet u van een schitterend panorama op het dorp met zijn indrukwekkende kasteel.

Meer informatie: www.gevelinghausen.de

Helmeringhausen
"De mooiste plaats aan het eind van de wereld", zo noemen de Helmeringhauser liefdevol hun in het dal gelegen heimat. Het kleinste dorp van Olsberg is bekend om zijn gastvrijheid.

Meer informatie: www.helmeringhausen.de

Wiemeringhausen
Een wandel- en fietsparadijs omgeven door groene weilanden, velden en bossen.

Meer informatie: www.wiemeringhausen.de

Wulmeringhausen
Al vanaf 1370 kijkt Wulmeringhausen terug op een lange mijnbouwtraditie. Het dorp is inmiddels een mooie vakantieplaats geworden. Ontdek haar historie in het Heimatmuseum.

Meer informatie: www.wulmeringhausen.de